Vitala+ (100040571) - Maastricht

Organisatiegegevens

Naam
Vitala+
Leerbedrijf ID
100040571
KvK nummer
41076072
KvK vestigingsnummer
000035656581
Bedrijfsindeling
Verzorgingshuizen
Telefoon
+31436019400
Bedrijfsgrootte
Niet beschikbaar
E-Mailadres
info@herstelzorgmumc.nl
Website
www.herstelzorgmumc.nl
Kenmerken
  • Maatschappelijke zorg - Begeleider specifieke doelgroepen

Adresgegevens

Vestigingsadres
Gronsvelderweg 140
6229 VN Maastricht

Correspondentieadres
Postbus 709
6200 AS Maastricht

Organisatieprofiel

Omschrijving
Vitala+ biedt ouderen intensieve revalidatie en zorgzame begeleiding na een ingreep of specialistische behandeling in het ziekenhuis. Hiermee bereiken we dat onze patiënten, na begeleiding in onze kliniek, langer en gelukkiger thuis blijven wonen. Onze werkwijze is veilig en empatisch. Modern en vakkundig. Onze patiënten staan in het middelpunt: het gaat altijd in de eerste plaats om hen de best mogelijke zorg te leveren die leidt naar spoedig herstel. We zorgen dat wij een gezonde balans vinden tussen onze eigen professionaliteit en de technische ondersteuning die onze zorg nog beter maakt.
Informatie Leren en Werken
Wij zijn een erkend leerbedrijf en leiden zowel via de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) als via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) leerlingen op van MBO niveau 1 t/m HBO niveau 6 in de zorg, maar ook facilitair of administratief. We hebben goede contacten met het Vista collega zowel Maastricht als Heerlen en Zuyd Hogeschool waar we het grootste deel van onze studenten krijgen. Wij verzorgen langdurige / kortdurende en snuffelstages voor studenten. Als Helpende, Verzorgende of Verpleegkundige kun je als je leergierig, nieuwsgierig en van afwisseling houdt bij Vitala+ veel leren. Maar ook na het behalen van je diploma kun je onze vaste collega worden of verder studeren binnen onze organisatie. We hebben onderstaande zorgafdelingen met ieder zijn eigen specialisme; De Schakel De Schakel vervult een regio functie bij de acute opvang van ouderen. Het is bedoeld voor patiënten die na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp of Huisartsenpost niet meteen naar huis kunnen, maar ook niet in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden. Tijdens het verblijf van maximaal 72 uur op De Schakel wordt passende ondersteuning geregeld. Ziekenhuis verplaatste zorg Ook ziekenhuis verplaatste zorg werkt nauw samen met het Maastricht UMC+. Hierdoor starten patiënten eerder met hun revalidatie, waardoor ook de ligduur in het ziekenhuis wordt verkort. Want na een diagnose of medische behandeling liggen zij hier soms onnodig lang. Orthopedie Na een heup, knie, schouder operatie die het gevolg zijn van slijtage, vallen of andere trauma’s komt men fysiek herstellen door middel van geregelde fysio therapie met oefeningen en indien nodig in combinatie met voedingstoffen het genezingsproces te bevorderen. Infuuszorg Infuuszorg , waarvoor mensen vele uren achter elkaar in een stoel moeten zitten. Dat is toch veel prettiger in een frisse omgeving met wat meer aandacht van onze teams. En het betekent minder belasting voor de ziekenhuiszorg. Het Maastricht UMC+ kan zich dan meer concentreren op de meer academische behandelingen. Oncologie Na een oncologische behandeling komt men hier aan zijn conditie opbouw werken, maar ook aan het verwerkingsproces tijdens en na de ziekte. Ook kan het zijn dat U komt aansterken voor een ingreep. Transfer Een aantal mensen verhuist uiteindelijk naar een verpleeghuis als dat de beste oplossing is. Het welzijn van de mens staat centraal. Maar inzet is in eerste instantie toch behoud van zelfstandigheid. Als tijdens het hersteltraject blijkt dat naar huis gaan niet meer mogelijk is , start het traject aanvraag verpleeghuis via onze transferafdeling in samenwerking met Envida en blijft men op deze afdeling tot een passend verblijf is gevonden. CVA Voor revalidatie na een herseninfarct kan men ook terecht bij Vitala+. Wij helpen functionele beperkingen weg te nemen en terugkeer naar de thuissituatie mogelijk te maken.
Informatie Student
De medewerkers van VItala+ staan naast de patiënt. We zien de patiënt graag zelf de regie nemen, maar luisteren goed, geven welgemeend en professioneel advies. We houden onze ‘witte jas’ aan. We vinden privacy belangrijk, maar waken ervoor dat daardoor eenzaamheid kan ontstaan. We zorgen voor veiligheid, door nabij de patiënten te zijn. We vinden regels en protocollen belangrijk, maar kijken altijd of die in het belang van onze patiënten zijn. We werken met plezier en respect. We werken samen, ervaren een gedeelde verantwoordelijkheid. Dat is prettig voor onze patiënten, maar ook voor onszelf. Een goede werksfeer bevordert immers het herstel.

Personen

Naam Functie/Rol E-mail Telefoon
Dhr. Gerard Castermans
Contactpersoon BPV
Mw. Marleen Hansen
Contactpersoon BPV
Mw. Carola Herben
Contactpersoon BPV
Mw. Marlie Ramakers
Contactpersoon BPV
Mw. Inge Sprooten
Contactpersoon BPV

Opleidingsmogelijkheden

sector
Sector: 
sector
Sector: 
sector
Sector: 
sector
Sector: 
sector
Sector: 

Leerplaatsen

Bij dit leerbedrijf zijn geen leerplaatsen geregistreerd