Aangepaste dienstverlening SBB tot 1 september Welke gevolgen heeft het coronavirus voor onze dienstverlening, zoals het erkennen van leerbedrijven? U leest hierover op https://www.s-bb.nl/nieuws/aangepaste-dienstverlening-tot-1-september

Eeterij Den Ouwe Struys (100458354) - BREDA

Organisatiegegevens

Naam
Eeterij Den Ouwe Struys
Leerbedrijf ID
100458354
KvK nummer
20110826
KvK vestigingsnummer
000010138579
Bedrijfsindeling
Restaurants
Internationalisation at home
Nee
Telefoon
+31765441313
Bedrijfsgrootte
2 tot en met 9 medewerkers
E-Mailadres
Info@ouwestruys.nl
Website
www.ouwestruys.nl
Erkend tot en met
05-02-2022

Adresgegevens

Vestigingsadres
Roskam 2
4813 GZ BREDA

Correspondentieadres
Roskam 2
4813 GZ BREDA

Algemene informatie

Beknopte omschrijving van de organisatie:
Doe je een horeca-opleiding en wil je, met ons, onze gasten een super beleving bezorgen en tegelijkertijd de fijne kneepjes van het vak leren? Ben jij die gemotiveerde, nieuwsgierige, leergierige en enthousiaste leerling?

Wil jij echt de horeca in en een onderdeel worden van een gezellig team met passie voor het vak? Heb je er geen probleem mee om`s avonds, in het weekend en op feestdagen te werken en op zondag vrij te zijn? Dat kan bij ons. Neem contact met ons op en dan kijken wij, samen met jou, of wij aan jouw verwachtingen van een leerbedrijf kunnen voldoen.

Ervaring stage lopen bij restaurant D'n Ouwe Struys.

Mijn naam is Lieke Prinsen en ik ben 16 jaar oud. Ik volg op dit moment de opleiding Horeca Ondernemend Manager op de Rooi Pannen in Breda. Voor deze opleiding moest ik een 100 uur durende stage lopen.

Het leek het mij erg leuk om in een bekende omgeving mijn stage te lopen. Zelf kom ik al bijna mijn hele leven bij D’n Ouwe Struys. Toen ik begon met de stage had ik bijna geen horeca ervaring. De eerste paar keer begon ik achter de bar. Zo leerde ik veel over de verschillende wijnen en andere dranken. Ook liep ik mee om borden te serveren en uit te halen. Zo kreeg ik al meer contact met de gasten. Ik kwam erachter dat d’n Ouwe Struys veel vaste gasten heeft, die erg respectvol omgingen met het feit dat ik een stagiaire was en dus nog veel hulp nodig had. Dit maakte de druk om alles goed te willen doen al een stuk minder.

Na een paar weken kon ik zelf drankjes gaan opnemen, doordat ik veel geleerd had achter de bar over bijvoorbeeld de verschillende soorten wijnen. Natuurlijk had ik nog vaak vragen als er een drankje werd besteld dat ik niet kende, maar al het personeel van D’n Ouwe Struys was altijd erg behulpzaam.
Hans van Driel-Jenje was mijn stagebegeleider. Van hem heb ik bijna alles geleerd. Hij wees me erop als er iets moest gebeuren. Dit vond ik erg prettig, omdat ik zelf niet altijd wist wat ik precies kon doen. Ik heb gemerkt dat door goed op te letten, vragen te stellen en door een goede leermeester te hebben, je in een paar weken tijd erg veel vooruitgang kunt boeken. D’n Ouwe Struys is zeker een restaurant dat aan deze dingen voldoet.

Ik raad het erg aan om bij dit restaurant stage te gaan lopen als je leergierig bent, van een gezellige sfeer houdt en het niet erg vindt om hard te werken. Ik ben erg tevreden met hoe mij de kneepjes van het vak geleerd zijn en sluit deze stage af met een goede ervaring.

Heel erg bedankt, Hans, Albert, Anneke en al het ander personeel!
Door Lieke Prinsen

Aanvullende informatie

Extra informatie voor de student:
Wij zijn ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Personen

profielfoto
Dhr. Hans van Driel-Jenje
Praktijkopleider  
  • Gastheer/-vrouw (25168) (2)
  • Leidinggevende bediening (25170) (4)
  • Manager/ondernemer horeca (25184) (4)
  • Meewerkend horeca ondernemer (25185) (4)
  • Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (25171) (3)
profielfoto
Dhr. Albert Kiekens
Contactpersoon BPV
Opleidingsmogelijkheden
sector
Sector: 
Leerplaatsen
sector
Sector: