G. en J.A. Verdoold VOF (100188049) - Giessenburg

Organisatiegegevens

Naam
G. en J.A. Verdoold VOF
Leerbedrijf ID
100188049
KvK nummer
24326451
KvK vestigingsnummer
000007214995
Bedrijfsindeling
Fokken en houden van melkvee
Telefoon
+31618445592
Bedrijfsgrootte
2 tot en met 9 medewerkers
E-Mailadres
info@melkveebedrijf-verdoold.nl
Website
www.melkveebedrijf-verdoold.nl
Kenmerken
  • Mogelijkheden voor zij-instromers
Opleidingsgebieden
Niet beschikbaar

Adresgegevens

Vestigingsadres
C.M. van Houwelingweg 3
3381 KD Giessenburg

Correspondentieadres
C.M. van Houwelingweg 3
3381 KD Giessenburg

Organisatieprofiel

Omschrijving
Wij hebben een duurzaam melkveebedrijf van ongeveer 200 melkkoeien + 95 stuks jongvee. De koeien kalven het gehele jaar door. Onze koeien worden in het voorjaar en zomer geweid. Jongvee gaat in het weideseizoen wel naar buiten. Het voer van het vee wordt gemengd. Hiervoor maken wij gebruik van een zelfrijdende mengvoerwagen (deze mengt en voert).Verder hebben we ook nog schapen. Dit zijn er ongeveer 50 en de daarbij behorende lammeren. De aflammerperiode is normaal gesproken rond februari/maart /begin april. Alle loonwerkwerkzaamheden doen we zelf op de boerderij. Duurzaam omdat we apparatuur en machines gebruiken die energiezuinig zijn, hebben zonnepanelen op onze daken, waardoor we zelfvoorzienend zijn in stroomgebruik.
Informatie Leren en Werken
Als stagiaire kun je hier alles leren over de melkveehouderij. De hoofdwerkzaamheden zijn het verzorgen van vee en wat daarom heen hoort. Wij vertellen alles wat nodig is om het vak te leren. Ook bij het bezoek van de voerleverancier en dierenarts mag de leerling bij zijn. Sinds wij in 2003 deze boerderij runnen, hebben al veel leerlingen hier hun stage gedaan. Zelf hebben wij regelmatig cursussen gevolgd om stagiaires te begeleiden.
Informatie Student
Een veelzijdig bedrijf: Melkvee en schapen. Je kan veel bij ons leren. Daar wordt tijdens de stage aandacht aan besteed. Ook het meeste loonwerk doen we zelf. Dus alle aspecten van het melkveebedrijf komen aan de orde. Motivatie om het vak te leren en samen met de begeleider het werk te doen op de boerderij. In principe verwachten wij dat je als stagiaire gemotiveerd bent. Werktijden gaan in overleg. Het is erg waardevol om op tijd te zijn. Melken is een belangrijk onderdeel van de stage en daarom is het belangrijk om bij aanvang van de melktijd in de ochtend aanwezig te zijn! Wanneer het voor de stagiaire op een bepaalde dag niet mogelijk is om aanwezig te zijn, dan is het altijd mogelijk om in het weekend of in de vakantie te werken. Een veelzijdig bedrijf waar veel te leren is. Het is niet alleen hard werken, maar we hebben ook gesprekken over de berekeningen van de voeding van de koeien en stieradviezen. Wij bieden de stagiaire een divers praktijk/leertraject. Leerlingen van het HBO, MBO, VMBO en praktijkonderwijs zijn bij ons welkom. Bereikbaar: Mw. J.A. Verdoold-Wesseling: 06-18445592 Dhr. G. Verdoold: 06-40818981 Mail: melkveebedrijf.verdoold@gmail.com Website: www.melkveebedrijf-verdoold.nl

Personen

Naam Functie/Rol E-mail Telefoon
Dhr. G. Verdoold
Contactpersoon BPV
Mw. Jannie Verdoold-Wesseling
Contactpersoon BPV

Opleidingsmogelijkheden

sector
Sector: 

Leerplaatsen

sector
Sector: